- 2018. január 11., 17:00
A vezeték nélküli egerek nagyon jók, csak egy hibájuk van: tölteni kell őket. Meg használaton kívül lekapcsolni.
Hirdetés

Nem véletlen, hogy játékhoz csak és kizárólag vezetékes egeret ajánlott használni: a vezeték nélküli változatokat ugyanis tölteni kell, ráadásul a gyártók az energiatakarékosság jegyében az egeret már nagyon rövid tétlenségi idő után alvó állapotba küldik, így amikor újra megmozdítjuk őket, akkor egy minimális késleltetéssel is kell számolni. Játéknál sem a késleltetés nem jó, sem az, ha a célkeresztbe befogott ellenséget azért nem tudjuk a másvilágra küldeni, mert éppen lemerült az akku.

A Razer viszont most egy remek ötlettel állt elő: megalkotta a tökéletes vezeték nélküli egeret! Amihez a fentiek alapján „csak” annyit kellett megoldania, hogy az egér folyamatosan kapja valahonnan az energiát. A gordiuszi csomót az indukciós töltés segítségével sikerült átvágni: az egeret saját egérpadja tölti.

A szett a Hyperflux nevet kapta; a Firefly egérpadból és a Mamba egérből álló összeállítást hamarosan meg is lehet vásárolni, de ára elég durva lesz, 250 dollár körül várható. Igaz, cserébe az egér sem kispályás, optikai érzékelője 16000 DPI-s, amellyel akár 11,4 m/s-os sebességet és 50 G-s gyorsulást is lehet mérni. Ezek mellett talán már említésre sem méltó, hogy az egérpadban RGB LED-ek is vannak, azt viszont el kell még mondanunk, hogy az egérben nincs saját akku, tehát csak és kizárólag saját egérpadjával működik együtt.

Címkék