- 2018. április 24., 09:00
Az Apple mindent megtesz, hogy az olcsó modell nehogy vásárlókat csábítson el a prémium modellektől.

Az Apple nem tud kettéhasadni – de mégis próbálkozik. A vállalat imázsának egyik fontos eleme, hogy a termékei gyakorlatilag a legdrágábbak a kategóriájukban, ennek ellenére a gyártó az elmúlt években a telefonoknál egy olcsóbb modell piacra dobásával is megpróbálkozott. Az iPhone SE névre keresztelt mobil nem igazán váltotta be a hozzá fűzött reményeket; sokkal kevesebb fogyott belőle, mint ahogyan azt az Apple-nél eredetileg tervezték. Az Apple éppen ezért nem is igazán erőltette a szériát, így amíg a „nagy” modellek rendszeresen frissültek, addig az SE-nek csak apró fejlesztések jutottak. Viszont az Apple ennek ellenére nem szeretné elengedni a sorozatot: heteken belül egy új iPhone SE verzió fog megjelenni a piacon. Amellett, hogy az iPhone SE továbbra is sokkal olcsóbb lesz, mint a gyártó többi készüléke, gyengébb hardvert is kap – de ami a legfontosabb, az iPhone 8-hoz képest is kisebb, 4 colos lesz a kijelzője.

Pontos információk a megjelenést illetően még nincsenek, azonban szakértők szerint a telefon hamarosan érkezik – erre pedig azt követően jutottak, hogy több amerikai hivatal adatbázisában is feltűnt néhány új, az adatok alapján telefonnak látszó Apple kütyü.

Mivel az Apple soha nem ad ki előzetes információkat a termékeivel kapcsolatban, az iPhone SE hardverével kapcsolatban csak nem hivatalos adatokra támaszkodhatunk: a mobil 4 colos kijelzője alatt A10 Fusion rendszerchip, 1 GB memória és valószínűleg 32 GB-os tárhely lesz (ez gyakorlatilag az iPhone 7 hardverének felel meg). A telefon megkapja az ujjlenyomat-olvasót is, de a modernebb Face ID hiányozni fog róla. És a jack dugasz is. Az viszont jó hír, hogy a jelek szerint az NFC-chip is benne lesz a telefonban, igaz azt továbbra is csak az Apple Payhez lehet majd használni.

Címkék
Hozzászólások