- 2018. június 25., 12:39
A mobil nemcsak belül, hanem kívül is alaposan meg fog újulni.
Hirdetés

A Samsung Galaxy S10-zel kapcsolatban annak ellenére érkeznek az újabbnál újabb pletykák, hogy a készüléknek csak a bejelentéséig legalább 7 hónap van még hátra. Most éppen azért beszélnek megint a telefonról, mert kiszivárgott egy olyan látványterv, amelyen állítólag a Galaxy S10 szerepel. A terven az látszik, hogy a Samsung szinte mindenhol eltünteti a kávát, egyedül a mobil felső részén marad megy egy vékony sáv, amely a beszédhangszórónak és a szenzoroknak ad majd otthon. A Samsung – sokak szerint helyesen – nem áll be a sorba, és továbbra sem fog szenzorsávot alkalmazni. A nagyobb dizájnváltás tényét az is erősíti, hogy a Samsung minden második évben szabja csak át jelentősen a készülékei külsejét; az S7-es széria csak keveset változott az S6-os modellekhez képest, aztán az S8/S8+ páros merőben új formát hozott, hogy az S9/S9+ duó szinte pontosan lekopírozza azt a formavilágot.

A Forbes szerint ugyanakkor nemcsak fontos külső változásokra kell készülni, hanem fontos belső átalakításokra is. Azt már pedzegettük, hogy az ujjlenyomat-olvasó az OLED-panel alá kerülhet, és szó volt arról is, hogy kamerából hármat kaphat a készülék. A lap most azt is állítja, hogy eltűnik az íriszszkenner, amelynek helyét egy, az Apple Face ID-hoz hasonló, 3D-s arcfelismerő modul fogja átvenni. Ezzel a megoldással a Samsung nemcsak másolni szeretné az Apple-t,hanem nagyobb szabadságot is nyújtana a felhasználóknak: az arcfelismerés mellett ugyanis, ha a koreai gyártónál megmaradna az ujjlenyomat-olvasó is, azzal szakértők szerint felhasználókat lehetne átcsábítani az Apple-től.

Viszont sajnos a dizájnváltás egy kellemetlen mellékhatással is jár, a terv alapján jogosan feltételezhető az is, hogy az S10 esetében a Samsung el fogja hagyni a jack dugót.

Címkék
Ez is érdekelhet
2021. augusztus 9., 08:00
2021. január 29., 09:05
2020. október 15., 12:00
Hozzászólások