- 2018. augusztus 29., 15:00
A Samsung a HDR10+ technológia egyik fejlesztője, így nem túl meglepő, hogy máris használja prémium készülékeinél.
Hirdetés

A HDR10+ technológiát a Samsung és az Amazon kezdte fejleszteni, de később a támogatók táborához csatlakozott a Panasonic és a 20th Century Fox is. A szabványt azért kezdték fejleszteni, mert a HDR10 technológiai szempontból nem bizonyult elég jónak a Dolby Visionnel szemben – noha támogató ennek ellenére voltak. A HDR10+ egyik fontos újdonsága az, hogy segítségével akár képkockánként is lehet a tartalmat optimalizálni.

A Samsung számos céggel és szervezettel együttműködik, hogy a HDR10+ tartalmakat minél szélesebb körben elérhetővé tegye – ami azt jelenti, hogy nemcsak más tévégyártókkal, hanem tartalomszolgáltatókkal illetve filmgyártókkal is folyamatosan egyeztet. A Samsunggal együtt egyébként a Panasonic is bejelentette, hogy egyes tévéi felkészültek a HDR10+ szabvány támogatására. A tervek szerint a Philips televíziók fejlesztését, gyártását és forgalmazását felügyelő TP Vision jövőre a teljes 4K TV portfóliónál átáll a HDR10+ra, és a minőségi dekóderchipjeiről ismert V-Silicon is tervezi a használatát.

Ami a kiadókat illeti, a 20th Century Fox mellé tartalmai mellé még ebben az évben csatlakoznak a Warner Bros. stúdió legnépszerűbb alkotásai, és – bár ezzel kapcsolatban hivatalos információk egyelőre nincsenek – nem lennénk meglepve, ha a Netflix is adna ki HDR10+ kódolású filmeket.

Címkék
Hozzászólások