- 2018. augusztus 29., 16:00
A kijelző elsősorban a profiknak készült; 3440×1440 pixeles felbontást nyújt és Thunderbolt interfészt (is) használ.
Hirdetés

Nemcsak a tévék, hanem a monitorok világában is szeretnek kísérletezni a gyártók, ezért a prémium kategóriában egyre több ívelt kijelzőt dobnak piacra. A Samsung QLED-es CJ79 is egyike ezeknek a monitoroknak. Bár a kijelző nem teljesen új, hiszen a CES-en már bemutatkozott; azonban akkor még csak prototípusként lehetett megnézni a monitort, most pedig kereskedelmi forgalomba is fog kerülni. A 34 colos képátló mellé 3440×1440 pixeles felbontást, 125%-os sRGB színteret és Thunderbolt 3 csatlakozót kapunk – utóbbi nemcsak az adatokat, hanem a működéshez szükséges energiát is biztosítja. Vagyis elegendő egyetlen kábellel összekötni a monitort és a PC-t/Macet ahhoz, hogy használni tudjuk.

A Thunderbolt 3 mellé azért kapunk HDMI és DisplayPort csatlakozókat is (meg persze tápegységet) valamint egy USB 3.0 elosztót, a multimédiás szórakozást pedig egy 7 wattos sztereo hangfalpár teszi teljessé.

A Samsung CJ79 a kiemelt európai piacokon már kapható – a hazai forgalmazás viszont információink szerint még nem kezdődött meg.

A CJ79 mellé érkezik két nagytestvér is: a CJ89-es széria két tagja 43 valamint 49 colos képátlót nyújt, azonban ezekről a modellekről a Thunderbolt 3 csatlakozó hiányzik.

Címkék