- 2019. január 25., 14:00
Lehet, hogy a Samsungot nemcsak a Royole előzi meg? A Xiaomi koncepciója ráadásul jónak is tűnik.
Hirdetés

A CES-en már láttuk a Royole FlexPai nevű készülékét, amely táblagép-telefon hibridként működik, utóbbi üzemmódot pedig úgy lehet kihasználni, ha a készüléket „félbehajtjuk”. Most a Xiaomi is megerősítette, hogy készül egy hasonló telefonnal – igazából a mobilról egy videó már korábban kiszivárgott, azonban a kínai gyártó csak most erősítette meg a projekt létezését.

A telefon kicsit más elgondolás szerint készült, nem félbehajtani kell, hanem a két szélét lehet behajtani. A Xiaomi megoldása elsősorban azonban nem ezért tűnik jobbnak, hanem azért, mert a hátrahajtott részek teljesen rátapadnak a hátlapra, így a kütyü mobil módban sem lesz túlságosan vastag. Emellett további előny, hogy a készüléket valójában három méretben is lehet használni: tabletként, mindkét oldalt behajtva telefonként valamint csak az egyik oldalt behajtva phabletként.

A Xiaomi telefonja egyelőre még csak prototípus, így részletes specifikációja nem ismert. Sőt, a kütyünek még neve sincs, a vállalat a felhasználóit kéri arra, hogy segítsenek egy ütős neved adni az újdonságnak.

Címkék
Ez is érdekelhet
2023. november 3., 08:00
2021. január 29., 09:05
2020. október 15., 12:00