- 2019. március 11., 11:00
Elemzők szerint a Samsung a reméltnél jóval több Galaxy S10 szériába tartozó mobilt adhat el.
Hirdetés

Az elemzők többsége egyetért abban, hogy a Samsung Galaxy S10 széria minden egyes tagja annyira jól sikerült, hogy a vállalat reménykedhet abban: sok telefon talál majd gazdára. A koreai gyártóra rá is férne a siker, mivel az S9 a sorozat nagyon gyengén ment, becslések szerint 31 milliót adott el belőle a Samsung, nagyjából annyit, mint amennyit a Galaxy S III-ból. Az S sorozat legsikeresebb verziója pedig a 7-es volt, amelyből 50 milliónál többet vettek meg.

Az S10-re leadott előrendelések száma viszont nagyon jól alakul; a főleg az Apple-termékekkel kapcsolatos, pontos jóslatai miatt ismertté vált Ming-Chi Kuo szerint a koreai vállalat ennek alapján pedig akár 40-45 millió készüléket is eladhat 2019-ben. Ez mondjuk még mindig elég nagy lemaradás az Apple-hez képest, ha azt nézzük, hogy az almás gyártó a 2019-es üzleti éve első negyedében 66 millió telefont szállított le, de ne feledjük, hogy a Samsung rengeteg felsőkategóriás, középkategóriás és belépő szintű telefonnal is jelen van a piacon.

Szakértők szerint a Samsung sikere azért borítékolható, mert a mostani széria valódi újításokat hozott magával. Az S10-ek ráadásul nemcsak, hogy többet tudnak a (megfelelő) iPhone modelleknél, hanem még olcsóbbak is náluk, így minden adott lehet akár ahhoz is, hogy a Samsung felhasználókat csábítson el az egyre kényelmesebbé váló Apple-től. A Galaxy S10 széria fontos újításai közé tartozik a tripla kamera, a kijelzőbe integrált, ultrahangos ujjlenyomat-olvasó valamint a fordított vezeték nélküli töltés lehetősége is.

Egyébként jelenleg az Apple csak a harmadik legnagyobb telefongyártó a világon, ezzel együtt viszont a legnagyobb profitot zsebeli be az egész piacon, mert termékpalettája csak és kizárólag csúcsmodell(nek számító), vagyis drága készülékekből áll. Érdemes továbbá megjegyezni, hogy a Samsung nemcsak az Apple-lel verseng, hanem a Huaweijel is; jelenleg ráadásul a kínai gyártó sokkal veszélyesebb, hiszen a második helyen állva tudja folyamatosan növelni piaci részesedését. A Huawei három éven belül szeretne a legnagyobb készülékgyártóvá válni, ezért a Samsungnak, ha szeretné megőrizni jelenlegi pozícióját, mindenképpen szüksége van az S10 várható sikerére.

Címkék
Hozzászólások