- 2019. augusztus 12., 06:00
Kínában Hongmeng OS, a világ más részen Harmony OS lett a neve.
Hirdetés

A Huawei számos egymásnak ellentmondó információ után tiszta vizet öntött a pohárba, és bemutatta saját fejlesztésű operációs rendszerét. A szoftvert a vállalat évek óta fejleszti, mégis könnyen lehet, hogy sosem mutatta volna be, ha nincs az amerikai-kínai kereskedelmi háború, amely során az USA a Huawei torkát is megragadta, hogy nyomást gyakoroljon Kínára.

A Harmony OS-sel kapcsolatban számos pletyka is félinformáció látott napvilágot, és egészen mostanáig nem lehetett tudni, hogy lesz-e belőle valami. Múlt pénteken aztán kiderül, hogy a Huawei nem a levegőbe beszélt, és az operációs rendszer valóban elkészült. Igaz, nem pontosan úgy, ahogyan vártuk. Az OS moduláris felépítésének köszönhetően mindenféle eszközön működik majd, így okostévéken, autókban, okoshangszórókban és telefonokon, táblagépeken is.

Egyelőre nem tudni, hogy a rendszer milyen terméken debütál majd – bár pletykák vannak arra vonatkozóan, hogy a Mate 30 Lite-ra esetleg Harmony OS kerülhet. Ezt nem tartjuk kizártnak, bár tény, hogy ebben az esetben a Mate 30 Lite azért olyan nagy karriert nem fog befutni. Minden valószínűség szerint a Huawei inkább azért adta ki a rendszert, hogy az USA lássa: most már van terv arra az esetre, ha a gyártó megint feketelistára kerülne, és tényleg dobni kényszerülne az Androidot.

Címkék
Ez is érdekelhet
2023. november 3., 08:00
2021. augusztus 9., 08:00
2021. január 29., 09:05
2020. november 25., 16:00
2020. október 15., 12:00