- 2019. szeptember 24., 10:00
Kapható a Samsung összehajtható telefonja, de nagyon kell rá vigyázni.
Hirdetés

Az eredeti ütemtervhez képest majd' fél éves késéssel ugyan, de végre elérhető a Samsung összehajtható okostelefonja, a Galaxy Fold. A mobilt a vállalat egyszer már majdnem piacra dobta, de végül a premiert az utolsó pillanatban lefújták, mert a tesztelőknek kiküldött példányok közül több is eltört. A Samsung néhány módosítást eszközölt, valamint újra alaposan tesztelte a mobilt – és a jelek szerint most tényleg elérkezettnek látta az időt arra, hogy a telefon forgalmazását megkezdje.

A készülék persze iszonyatosan drága, 2000 euróba kerül, azaz ha kapható lesz idehaza, akkor biztos, hogy 6-700 ezer forint körüli árcédulára kell számítanunk. A Samsung emellett arra is figyelmeztet, hogy a telefon a módosítások ellenére is kényes, ezért óvatosan kell vele bánni. A koreai vállalat készített egy oktatóvideót is, amely elmagyarázza, hogy mire kell figyelni a telefonnal kapcsolatban. Többek között arra is, hogy mivel már van kijelzővédő fólia a telefonon, másodikat nem szabad felhelyezni.

Emellett fontos észben tartani, hogy a csúcskategóriás telefonok többségével ellentétben a Galaxy Fold nem víz- és porálló! Előbbi még nem is feltétlenül probléma, utóbbi viszont azt jelenti, hogy nem lehet reklamálni akkor, ha némi por megy az OLED-kijelző és a „plexi” közé. A Samsung emellett figyelmeztet arra is, hogy a telefon erős mágnes tartja zárt állapotban, ezért nem tanácsos bankkártyát vagy más olyan eszközt a közelébe tenni, amely mágneses elven tárol információkat.

Kíváncsian várjuk, hogy mi lesz a telefonnal kapcsolatban a tapasztalat most, hogy már nemcsak tesztelők, hanem valódi felhasználók is elkezdik nyúzni.

Címkék
Ez is érdekelhet
2023. november 3., 08:00
2021. augusztus 9., 08:00
2021. január 29., 09:05
2020. október 15., 12:00