- 2019. április 23., 16:00
Sorozatban hibásodtak meg a kiküldött tesztpéldányok, ezért a Samsung a premier lefújása mellett döntött.
Hirdetés

Már a hétvégén is pletykálták, a Samsung tegnap pedig hivatalosan is bejelentette, hogy elmarad a Galaxy Fold premierje, mivel a vállalat szeretne alaposabban is utánajárni annak, hogy mi okozhatta a tesztelőknek kiküldött mobilok hibáját. A Samsung először azzal védekezett, hogy a hibák oka az, hogy a tesztelők eltávolították a kijelzőt védő fóliát, de később kiderült, hogy púposodás illetve képhiba olyan telefonokon is előfordult, amelynél a fólia érintetlen maradt. A premier eredetileg április 26-án lett volna, de a Samsung mind a(z újbóli) hivatalos bemutatót mind a forgalmazás kezdetét bizonytalan időre elnapolta.

A Samsung a felrobbanó Galaxy Note 7 után most ismét kellemetlen helyzetbe került, jóllehet a mostani szituáció azért több dologban is különbözik. Az egyik az, hogy a telefont még senki sem kapta meg, tehát ezúttal nem arról van szó, hogy a méregdrágán megvásárolt készüléket sokan nem tudják használni. Emellett az is tény, hogy az összehajtható kijelző egy új technológia, amelynek betegségeit nem könnyű „laboratóriumi” körülmények között tesztelni. Mindenesetre a Samsung azért is kedvezőtlen helyzetbe került, mert ha sikerül is megoldani a problémákat, akkor is valószínű, hogy a Huawei a Mate X-szel be fog tudni előzni.

Egyébként pletykaszinten felmerült, hogy a Huawei is eltolja a piaci premiert, de ezt az értesülést a vállalat gyorsan cáfolta.

Címkék
Ez is érdekelhet
2023. november 3., 08:00
2021. január 29., 09:05
2020. október 15., 12:00