- 2020. április 23., 08:00
Több független teszt szerint is nagyon jó a Microsoft Defender – de csak akkor, ha tényleg működik.
Hirdetés

A Windows – mint minden más szoftvert – tartalmaz biztonsági hibákat. Ez cseppet sem szokatlan, az viszont már annál inkább, hogy a Microsoft lassan egy éve képtelen lehúzni egy hónapot anélkül, hogy olyan javítást vagy frissítést adna ki az operációs rendszerhez, ami több hibát okoz, mint amennyit megold.

Ezúttal az automatikusan települő, a kártevők leírását tartalmazó Security Intelligence 1.313.1638.0-s frissítéssel adódott egy kis probléma, mégpedig az, hogy a telepítés kilövi a Windows Defendert, vagyis a Windows beépített védelmét a kártevőkkel szemben. Sajnos a hiba nem orvosolható egyszerűen úgy, hogy a hibás csomagot eltávolítjuk, ellenben a rendszer visszaállítása egy korábbi állapotra segíthet. Viszont érdemes körültekintően eljárni, mert lehet, hogy a visszaállítással más alkalmazásokat is eltávolítunk a gépről. A Microsoft szerencsére villámgyorsan reagált, és már ki is adta az újabb verziót, ami orvosolja a hibát. Reméljük, ezzel már nem lesz probléma.

Elméletileg ez a frissítés, csakúgy mint a hibás, szintén automatikusan települ – de érdemes ellenőrizni a telepített verziót, és ha a gépen még a hibás változat található, akkor manuálisan elindítani a letöltést.

Címkék