- 2013. január 10., 12:36
Az LG notebook részlege egy ultrabookkal és egy Windows 8-hoz igazított hibrid géppel jelentkezett.

Az LG notebook részlege egy ultrabookkal és egy Windows 8-hoz igazított hibrid géppel jelentkezett.


Z160

Az LG notebookokat is gyárt, azonban a koreai vállalat hazánkban nem forgalmazza ezeket a termékeket; ennek ellenére meglestük, hogy mit tud a gyártó Z360 névre hallgató ultrabookja valamint a Z160-as notebook-tablet hibrid. A két masinát az LG egymás mellett állította ki, de, ha nem így lett volna, is biztos, hogy mindenki számára teljesen egyértelmű lett volna, hogy a gépeket ugyanaz a tervező álmodta meg. A billentyűzet és a készülékház mindkét esetben fehér színű, míg a monitort körülölelő káva fényes fekete. Az igazat megvallva a külső nekünk annyira nem jött be; még, ha az összeszerelés minőségével nem is volt gondunk, az anyagválasztás nem tetszett, a Z360 és a Z160 is kissé gagyi hatást keltett.


Z360


Z360

Pedig valójában egyik gép sem az: a Z360 például a most bejelentett Intel Core i3/i5/i7 processzorok valamelyikére épül, legalább 4 Gbájt memória található benne, az adatokat természetesen SSD tárolja, a 13,3 colos kijelzője pedig Full HD felbontású. Ahogyan azt ebből már sejteni lehet, a Windows 8 kifogástalan sebességgel működik a gépen – a hidegindítás pedig rettenetesen gyors, a gép mindösszesen nyolc másodperc alatt feláll teljesen kikapcsolt állapotból is. A kütyü érdekessége, hogy került rá néhány olyan gomb is, amelyek a Windows 8 új funkcióihoz, például a programokból elérhető Beállításokhoz nyújtanak gyors elérést. A Z360 tömege mindössze 1,15 kg.


Z160


Z160

A Tab-book Ultra, ahogyan azt a nevéből is kitalálhatjuk, egy táblagép és egy ultrabook keveréke. Ilyen készülék ma már minden, magára valamit is adó notebookgyártó termékpalettáján megtalálható; a hibridek teljesítményével nem is szokott gond lenni, a kérdés inkább az, hogy a gyártók hogyan képzelik el az átváltozás művészetét. Az LG a csúsztatható billentyűzetre szavazott, ami abból a szempontból biztosan nem a legjobb megoldás, hogy a hibrid tömege így táblagép üzemmódban nem lesz éppen alacsony, így is a teljes gépet cipelni kell, ami 1,23 kg-os tömeget jelent, többet, mind a Z360-as ultrabook tömege! Mivel a Z160 11,6 colos (HD) kijelzőt kapott, a billentyűzet majdnem teljes méretű, a gépelni mégsem lesz igazán kényelmes, mert nincsen csuklótámasz. Helyhiány miatt ráadásul lemaradt a touchpad is - igaz, ezt az érintőképernyő részben képes helyettesíteni. A hibrid teljesítményével természetesen az égvilágon semmi gond nem volt: a monitor alatt ugyanis harmadik generációs (tehát tavalyi fejlesztés) Core i5-ös processzor lakik.


Z160
Címkék