- 2018. február 7., 12:00
Az iOS legfrissebb bétájából kiderül, hogyan fog működni az akkumulátor állapotára vonatkozó fontos opció.
Hirdetés

Az iOS legújabb verziójának, a 11.3-as változatnak a második bétája már tartalmazza azt a kapcsolót, amelyet az Apple azért épített be, hogy a felhasználók saját maguk dönthessék el, hogy az elhasználódott akku miatt a lassulást vagy az esetlegesen bekövetkező véletlenszerű leállást választják-e. A béta egyelőre csak a fejlesztők számára elérhető, de természetesen néhány kép már így is kiszivárgott az opcióról, amely túlzás nélkül a legjobban várt újdonsága lesz a rendszernek.

Az elöregedő, ezért egyre kevesebb energiát szolgáltatni képes akkumulátort az Apple telefonjai jelenleg úgy kezelik, hogy a processzor csúcsteljesítményét csökkentik. Az Apple állítólag azért vezette be ezt a megoldást, mert így elkerülhető, hogy a telefonok egy hirtelen jött magas áramfelvételi igény következtében véletlenszerűen kikapcsoljanak, a felhasználók viszont tervezett elavulással vádolják a céget.

Az új beállítás a Battery Health nevű menüpontban, a Performance Management résznél lesz megtalálható. Itt meg lehet nézni majd, hogy mennyi az akkumulátor aktuális kapacitása, és azt is, hogy a telefon használta-e már az átmeneti lassítás funkciót vagy sem. Ha igen, akkor megjelenik az a kapcsoló is, amelyet arra lehet használni, hogy ezt az átmeneti lassítást letiltsuk.

Az iOS 11.3 bétája jól mutatja, hogy az Apple betartja ígéretét, és átláthatóvá teszi a telefon teljesítménye valamint az akkumulátor állapota közötti kapcsolatot. Egyszerűbb lett volna így kezdeni, és akkor ez az egész botrány elkerülhető lett volna. Vagy persze az is megoldás lenne, ha az Apple végre normális kapacitású akkut építene a készülékeibe, ez viszont nem érdeke a vállalatnak, mert akkor egy csomó pénztől elesne az elmaradó akkucserék miatt…

Címkék
Ez is érdekelhet
2023. november 3., 08:00
2021. január 29., 09:05
2020. október 15., 12:00