- 2018. június 5., 13:00
Az elsősorban fiataloknak szánt masinák oldalai mindenféle színben pompáznak. Három új gép érkezett.
Hirdetés

Az ASUS alaposan felfrissítette a VivoBook termékcsaládot, a gépek nemcsak kívül, hanem belül is megújultak. Három VivoBook S gép érkezett, az S13, S14 és S15 – nem túl meglepő módon – 13, 14 illetve 15 colos kijelzővel rendelkeznek.

A gépek külsőre az egyik legszembetűnőbb változás az, hogy a kijelző káva sokkal vékonyabb lett: az S13 esetében például, két oldalt csak 4,5 mm-es a keret. Fent se sokkal vastagabb (6,5 mm), ennek ellenére az ASUS-nak sikerült a webkamerát itt elhelyezni, így amikor Skype-olunk valakivel, akkor megkíméljük attól, hogy folyamatosan az orrunkba kelljen belenéznie. Impresszív adat, hogy a kijelző a felület 84-89 százalékát elfoglalja. Szerencsére a VivoBook S széria nem az Apple gépek mintájára készül, az ívek és a formák egyediek – és funkcionálisak is. Ha például kihajtjuk a kijelzőt, akkor az 5,3 fokban megemeli a notebookot, így a gépelési élmény sokkal jobban hasonlít arra, mint amit egy asztali klaviatúrával el tudunk érni (csak az S14-nél és S15-nél). A billentyűk leütési útvonala egyébként 1,4 mm, ami teljesen átlagosnak számít. A gombok háttérvilágítást is kaptak, az egérpadba pedig ujjlenyomat-olvasót is integráltak.

Ami a hardvert illeti, a gépek tudásában nagy különbség nincsen; mindegyik verzió rendelhető akár (nyolcadik generációs) Core i7 processzorral, 16 GB RAM-mal és 512 GB-os SSD-vel, az integrált GPU mellé pedig dedikált GeForce MX150 és kérhető. Az S15-be az SSD mellé akár még egy HDD is belefér, az akku pedig egésznapos üzemidőt biztosít, és szükség esetén gyorsan feltölthető. A kijelző mindhárom típusnál 1920×1080 pixeles felbontást nyújt. Az ASUS ügyelt a hordozhatóságra is, így még az S15 is belefér egy 18 mm vastag házba és 1,8 kg-ba, míg az S13-nál a tömeg megáll 1,2 kg-nál.

Ezek a gépek zöld, ezüst, kék szürke és arany borítással valamint különböző textúrákkal lesznek megvásárolhatók – hamarosan.

Címkék