- 2018. június 22., 11:00
Hamarosan a YouTube csatornáknál is lehet majd előfizetési díjat kérni az exkluzív tartalmakért cserébe.
Hirdetés

Nem kellett sokáig várni azzal, hogy a YouTube válaszoljon a Facebook csoport előfizetés opciójára: a Google bejelentette, hogy hamarosan több YouTube csatorna üzemeltetője kérhet havi előfizetési díjat, ha szeretne. Az előfizetési díj fixen havi 4,99 dollár lesz, segítségével a csatornán megjelenő exkluzív tartalmakhoz lehet majd hozzáférni. Vagyis lehet majd egyszerre ingyenes és fizetős szekciót is fenntartani úgy, hogy az adott csatorna tulajdonosa határozza meg, hogy egy-egy videó melyik kategóriába kerül.

A YouTube-nál nem ez az első próbálkozás a fizetős csatornák bevezetésére, korábban a szolgáltató a YouTube Gaming esetében is alkalmazta már ezt a megoldást, és egyes prémium csatornáknál január óta, teszt jelleggel, ugyancsak működik az előfizetés. A tapasztalatok kedvezőek, ezért döntött a YouTube az univerzális bevezetés mellett.

Az előfizetési opció viszont csak azoknál a csatornáknál lesz bekapcsolható, amelyek legalább 100 ezer feliratkozóval rendelkeznek – ez a döntés érthető, mert nem valószínű, hogy egy olyan csatorna, amelyre mindössze néhány ezren regisztráltak, tömegével tudna előfizetéseket behozni. Ezzel együtt is érdekes, hogy a YouTube mennyire „gyalulja” a kicsiket; korábban ugyanis megszűnt a hirdetési bevétel azoknál a csatornáknál, ahol a regisztrálók száma nem éri el az 1000 főt, a feltöltött tartalom pedig kevesebb, mint 4 ezer óra.

Címkék
Hozzászólások