- 2018. szeptember 1., 16:00
A gépet a Computexen jelentette be az ASUS, most frissült, így már ezt a változatot is lehet kérni LCD-s tapipaddal.
Hirdetés

A Computexen írtunk az ASUS ZenBook Pro (UX580) with Screenpad gépről, amelynek egyik legfontosabb újdonsága az volt, hogy tapipadja egy második kijelzőként funkcionál; az ASUS már akkor mondta, hogy lesz egy kisebb verzió, UX480 néven, amelyben viszont ez az újdonság nem lesz benne. Az UX480-at viszont most frissítette a tajvani vállalat, és a gép nemcsak dizájnjában, hanem tudásban is mutat újat.

A minőségi anyagválasztás és a vékony kávás kialakítás természetesen megmaradt, a külsőt illetően az ASUS elsősorban azzal újított, hogy az új UX480 megkapta az ErgoLift kialakítást, vagyis a gép hátsó része nyitott állapotban megemelkedik. Ez azért jó, mert döntött lesz a klaviatúra, amely a gépelést kényelmesebbé teszi. A belső változások viszont talán fontosabbak. Egyrészt a gépet a nyolcadik generációs Intel Core i7 és i5 processzorokkal lehet rendelni, másrészt a tapipad most már ennél a modellnél is egy 5,5 colos LCD, amit második kijelzőként lehet használni. A ScreenPadról ebben a cikkünkben minden fontosat leírtunk, most annyit jegyeznénk meg vele kapcsolatban, hogy az ASUS újabb programok kezelésére is megtanította, így az már a Spotify vezérlésére vagy Adobe Sign platformmal együtt digitális aláírásokhoz is lehet használni.

A Core i7-8565U vagy i5-8265U processzor mellé 8 vagy 16 GB RAM-ot, 1 TB-os SSD-t és dedikált GPU-t (NVIDIA GeForce GTX 1050 Max-Q) kapunk, az SSD mellé pedig opcionálisan HDD is kérhető. A kijelző ennél a modellnél csak Full HD felbontású, viszont elég jó, az sRGB-színtérre kiterjedő színtér lefedettséggel rendelkezik, és az ASUS gyárilag kalibrálja is. A gépbe nagy kapacitású akku került, így akár 12,5 órás üzemidőre is számíthatunk – cserébe a méret és a tömeg nagyobb az átlagosnál, a 323×225×18 mm-es „csomag” a mérlegen legalább 1,6 kg-ot nyom.

Címkék