- 2019. február 11., 15:00
Egyes források szerint az USA két héten belül törvénybe foglalná, hogy a Huawei nem kívánatos cég az országban.
Hirdetés

A Politiconak nyilatkozó források szerint Amerika elnöki rendelet segítségével tiltaná meg az országban működő operátorok számára, hogy Huawei termékeket használjanak a hálózatuk üzemeltetéséhez. A lépés nem meglepő – és tulajdonképpen az időzítés sem az, mivel Donald Trump valószínűleg azt szeretné elérni, hogy a két hét múlva kezdődő Mobile World Congressre érkező szereplők számára világos legyen az, hogy a hálózatépítésnél a biztonságnak kell lennie a legfontosabb szempontnak.

A tiltás valószínűleg nemcsak a Huaweit érinti majd, hanem a ZTE-t is – illetve lehet, hogy más gyártókat is. A ZTE kitiltása ugyanakkor, ha valóban megtörténik, nagyon jól jelzi, hogy az egész hajcihő valójában nem a technológiáról, hanem csak és kizárólag a politikáról szól. Korábban ugyanis a ZTE-t az USA Trump kérésére megmentette attól, hogy csődbe menjen, aminek az égvilágon semmi értelme nem nincs, ha Amerika biztosan tudja, hogy a vállalat kémkedik és információkat oszt meg a kínai kormánnyal.

Jelenleg Ausztrália és Új-Zéland teljesen, Tajvan és néhány más ázsiai ország részlegesen tiltotta meg a Huawei termékek használatát, Amerika most fogja megtenni ezt, Kanada és az Európai Unió pedig erősen gondolkodik azon, hogy lépjen-e az ügyben vagy sem. Összességében a Huawei egyáltalán nincs jó helyzetben, könnyen lehet, hogy a vállalat számára ínségesebb idők következnek. Habár a fogyasztóknak szánt készülékekre a tiltás nem vonatkozik, a sok negatív visszajelzés idővel valószínűleg az eladási adatokban is éreztetni fogja a hatását.

Ez is érdekelhet
2023. november 3., 08:00
2021. augusztus 9., 08:00
2021. január 29., 09:05
2020. november 25., 16:00