- 2019. június 18., 23:00
A vállalat idehaza is piacra dobta az új OLED-tévéket, amelyek akár okosotthon központként is bevethetők.
Hirdetés

OLED fronton a W9-es széria 65 colos, az E9-es széria 65 és 55 colos, a C9-es széria pedig 77, 65 és 55 colos méretben vált elérhetővé – az ugyancsak a januári CES-en bemutatkozott B9-es sorozat 65 és 55 colos modelljei pedig ősztől lesznek elérhetők. A W, E és C sorozat minden tagja az LG saját fejlesztésű α 9 Gen 2-es képfeldolgozó processzorát használja, amelynek legnagyobb érdekessége az, hogy mesterséges intelligencia révén folyamatosan tanul, hogy mindig a tartalomhoz mérten tudja alkalmazni a képjavító eljárásokat, valamint hogy a HDR tartalomhoz tudja igazítani a készülék dinamikatartományát.

A tévék HDMI 2.1 csatlakozót kaptak, így 4K-ban akár 120 fps-es tartalmak megjelenítésére is képesek. A készülékekben lesz Apple AirPlay 2 és Apple HomeKit támogatás is, amelyet az LG később firmware frissítéssel fog telepíteni.

A tévék legnagyobb dobása viszont az lehet, hogy immáron teljeskörű az Amazon Alexa és Google Assistant/Google Home rendszerek támogatása – legalábbis akkor, ha a tévé nyelvét és a régiót is angolra állítjuk. A tévéket így már nemcsak tartalomfogyasztásra lehet használni, hanem az okosotthon központjaként is. A tévék természetesen minden, az Amazon Alexa és Google Home rendszerrel kompatibilis kütyüt tudnak vezérelni (ezek száma több ezer), így lehet velük kapcsolgatni a lámpákat, állíthatjuk a termosztátot, megkérdezhetjük, hogy mi van a hűtőben, ébresztést kérhetünk, stb. A tévék e szempontból pontosan úgy működnek, mint egy (androidos) okostelefon vagy egy okoshangszóró – azzal az egy apró, de fontos eltéréssel, hogy folyamatosan nem hallgatóznak, mindig be kell őket kapcsolni használat előtt. Ez picit kényelmetlenebb talán, cserébe viszont biztosak lehetünk abban, hogy a készülékek sosem hallgatóznak.

Címkék
Ez is érdekelhet
2021. január 29., 09:05
2020. június 5., 17:00
2020. február 10., 13:00
2020. február 12., 16:00