- 2019. október 24., 13:00
Nem tud kikerülni a gödörből a Microsoft; még egy olyan frissítést adott ki, amivel gond van. Nem is kicsi.
Hirdetés

Ha egy üzlet beindul, akkor nincs megállás – bár a Microsoft alighanem eltekintett volna attól, hogy erre a szekérre felszálljon. A Windows 10-hez kiadott frissítésekkel ugyanis komoly gondok vannak egész évben. A kálvária a tavaszi nagy update-tel kezdődött, amelyet több olyan gépre nem lehetett telepíteni, amelyhez USB-s meghajtó is csatlakozott. Később aztán kisebb frissítésekkel is gondok voltak, legutóbb (mindössze pár hete) például egy olyan csomag okozott gondot, amit a Microsoft eleve azért adott ki, hogy egy korábbi hibás frissítést javítson vele. Ez a KB4517389-es update, amely egyeseknél a Start menüt tette tönkre, másoknál pedig az Edge-ben okozott hibákat.

A legújabb felhasználói visszajelzések alapján ugyanakkor vannak olyanok is, akiknél a telepítést követően a Windows kék halállal egyszerűen elszáll. A hibát már sikerült azonosítani, így relatív egyszerű elhárítani – ugyanakkor a(z átmeneti) megoldás azt is jelenti, hogy a Microsoft felhő alapú szolgáltatásai nem működnek többé, merthogy egy, az ilyen szolgáltatásokhoz nélkülözhetetlen drájvert kell törölni a javításhoz. Emellett kiderült, hogy a KB4520062-es frissítés is hibás, ennek telepítését követően egyeseknél a Defender nem vagy csak részben működik tovább.

A Microsoft a hivatalos közlemény szerint dolgozik a problémák kijavításán; ha sikerül megoldani a gondokat, akkor az új csomagok a novemberi patch kedden, 12-én jelenhetnek meg. A vállalat addig is azt tanácsolja, hogy az érintett frissítéseket senki se telepítse. Lassan ugyanakkor ezek a figyelmeztetések értelmetlenné válnak, mert kis túlzással annyi a hiba mostanság a frissítések körül, hogy szinte senki nem lesz, aki magától telepítené őket.

Címkék
Hozzászólások