- 2017. november 13., 13:57
De nincs szó arról, hogy a telefon szériahibás lenne, valószínűleg csak a nagy számok törvénye játszik.
Hirdetés

A múlt héten beszámoltunk arról, hogy egyes felhasználók arra panaszkodnak, hogy az iPhone X kijelzője a hidegben nem működik, korábban pedig arról is írtunk, hogy néhány iPhone 8 telefon akkumulátora felpúposodott. Most újabb érdekes hibákról számolt be az internet népe: egyes mobilok kijelzőjén zöld csík jelenik meg, másokat pedig az kerget az őrületbe, hogy a telefon hangszórója nagyobb hangerőnél recseg.

Előbbi hibát az újraindítás nem oldja meg, de a telefon vagy a kijelző cseréjével orvosolni lehet. Akár egy sima kontakthibáról is lehet szó, mivel az Apple telefonjában lévő kijelző pixelstruktúrája olyan, hogy a zöld alpixelek között sem függőleges sem vízszintes irányban nincsen kék vagy piros alpixel. Vagyis ha néhány sor véletlenül bekapcsolva marad, azzal magyarázható lenne a jelenség. (Hasonló hiba a Samsung okostelefonjaival is volt egyébként korábban, de a koreai gyártónál rózsaszín csík jelent meg a kijelzőn.)

Az iPhone X OLED-kijelzőjének pixelstruktúrája

A hangszóró esetében a hiba a speaker cseréje után is megmarad, ami arra utal, hogy nem maga a hangkeltő a hibás, hanem valamilyen másik alkatrész (vagy esetleg a firmware). Viszont az Apple egyelőre nem kommentálta egyik problémát sem, ezért a pontos okokat nem tudni. A beszámolókból az tűnik ki, hogy egyik hiba sem általános érvényű, csak a telefonok egy kisebb csoportját érinti. Valószínűleg lesz megoldás mindkét dologra, és abban is teljesen biztosak vagyunk, hogy ha nem az Apple egyik telefonjáról lenne szó, akkor nem is lenne hírértékű egyik dolog sem. Inkább csak azért érdekesek ezek a problémák, mert egy 400 ezer forintos telefont érintenek.

Címkék

Ezek is érdekelhetnek

2011. december 18., 12:00
2014. november 25., 11:00
2014. augusztus 22., 08:00
2015. november 19., 12:00
2016. október 6., 13:00
2012. június 18., 12:00
Hozzászólások