- 2018. március 28., 15:00
117 ezer forintba kerül, tehát csak házon belül olcsó – viszont támogatja az Apple digitális tollát, a Pencilt is.
Hirdetés

Az Apple azt reméli, hogy az új iPad segítségével, amely a vállalat eddigi legolcsóbb készüléke, ismét domináns lehet az amerikai oktatási intézményekben. Korábban az iskolákban egyértelmű volt, hogy az iPad az a kütyü, amelyet az oktatásban használnak, de aztán jött a Google és a Chromebook koncepció, amely kiszorította a táblagépeket az osztálytermekből. Persze kérdéses, hogy az Apple számításai bejönnek-e, hiszen egyrészt a Chromebookok sem drágák, másrészt ezeket a gépeket elsősorban nem áruk, hanem jobb funkcionalitásuk miatt kedvelik az intézmények.

Az új iPad 9,7 colos Retina Display kijelzővel, A10 Fusion rendszerchippel és 32 vagy 128 GB-os belső memóriával rendelkezik, megvásárolható WiFi-s és 4G-s kivitelben is. Utóbbi esetben a LTE adapter sebessége 300 Mbps. A tabletre természetesen kamera is került, amelynek 8 MP-es felbontása elegendő ahhoz, hogy jegyzetek eltárolásához is használni lehessen.

A jegyzeteléshez toll is kell, így a tablet támogatja az Apple Pencilt; illetve a fele annyiba kerülő, de cserébe kisebb érzékenységgel bíró Logitech Crayont is. Hogy a vállalat mennyire az oktatásban képzeli el a kütyü jövőjét, azt jól jelzi az is, hogy a diákok a készülék mellé 200 GB-os ingyenes iCloud tárhelyet is kapnak. Az új iPad már megvásárolható Magyarországon is, ára 117 ezer forinttól indul.

Címkék