- 2018. augusztus 30., 15:30
A mobil a GPU Turbo technológiának hála úgy lett gyorsabb a játékok futtatása közben, hogy kevesebbet is fogyaszt.
Hirdetés

A Huaweinek igen jól megy mostanság, és nemcsak a „nagy” márka, hanem a fiatalokat megcélzó Honor is kiválóan teljesít: a Honor 10-ből például a megjelenést követő két hónap során összesen 3 millió darab fogyott. Nem véletlen, hogy a vállalat nagyravágyó terveket szövöget: ha minden a menedzsment számításai szerint alakul, akkor a Honor 2020-ra a harmadik legnagyobb piaci részesedéssel rendelkezhet.

Várhatóan a Honor Play is sikeres lesz, hiszen a Magyarországon 120 ezer forintba kerül telefon paraméterei igen jók: HiSilicon Kirin 970-es rendszerchip, 4 GB RAM és 64 GB-os belsőt tárhely van benne, kijelzője pedig 6,3 colos képátló mellett 19,5:9-es képarányt és 1080×2240 pixeles felbontást kínál. A kijelző hatalmas, az előlap 89 százalékát beborítja, az előlapi kamerák és a szenzorok így notchra kerültek. A készülék két SIM-et vagy egy SIM-et és egy microSD-kártyát tud fogadni, akkumulátora pedig 3750 mAh-s. A gyorstöltést nemcsak a telefon, hanem a csomagban lévő töltő is támogatja. A telefon többféle színben lesz kapható, a normál fekete mellett lesz kék és lila valamint exkluzív piros és fekete-piros verzió is belőle.

De mitől játékközpontú a telefon? Legnagyobb részben attól, hogy támogatja a GPU Turbo technológiát, amely a hardver és a szoftver összehangolása valamint optimalizálása révén a játékok futtatása közben nagyobb és kiegyensúlyozottabb teljesítményt jelent. A gyártó saját mérései szerint a Honor Play különböző címekben 0-13 százalékkal gyorsabb például, mint egy Samsung Galaxy S9+, emellett az fps sem ingadozik jelentősen. Ezek persze saját mérések, így érdemes az őket óvatosan kezelni – az viszont mindenképp érdekes, hogy a GPU Turbo technológiát később a gyártó más készülékei is megkaphatják majd. A nagyobb teljesítmény ellenére a mobil kevesebbet fogyaszt, így akár 4,5 órás üzemidő is elérhető vele – itt a referencia a Honor szerint az iPhone X, amely 4 órát bír.

Szintén a játékokhoz kapcsolódik az intelligens vibra motor, amely 10 féle rezgéssel összesen 30 féle különböző effektet tud imitálni; így pedig a játékoknál más és más visszajelzés érkezezhet attól függően például, hogy pisztolyt, rakétavetőt vagy bombát használunk.

A Honor bejelentett két együttműködési megállapodást is: a PUBG MOBILE fejlesztőcéggel kötött megállapodás alapján a cég a játékaihoz a Honor Play okostelefont fogja ajánlani, illetve a Honor az Audi Sports R8 LMS Cup hivatalos partnere is lesz. A Kirin 970-ből természetesen a mesterséges intelligencia sem hiányzik, a telefon ezt – csakúgy, mint a Huawei telefonok – elsősorban a fényképezőgép automatikájának tökéletesítéséhez használja fel. A mobilba hátra kettő kamera került, a 16 MP-es fő szenzort egy 2 MP-es monokróm érzékelő kíséri.

A telefont a hazai boltokban szeptember 1-től lehet megvásárolni.

Ez is érdekelhet
2023. november 3., 08:00
2021. augusztus 9., 08:00
2021. január 29., 09:05
2020. november 25., 16:00
2020. október 15., 12:00