- 2018. október 2., 15:00
A Google-nek simán megér 9 milliárd dollárt, hogy az Apple ne rúgja ki a telefonjairól.
Hirdetés

2014-ben 1 milliárd dollárt, tavaly pedig már 3 milliárd dollárt fizetett a Google azért, hogy az összes iOS-t használó készüléken saját keresőmotorja legyen az alapértelmezett. Az ilyen megállapodás nem szokatlan, a Google – többek között – a Mozilla alapítványhoz is talicskával hordta a pénzt, hogy a Firefox keresőmezője alapesetben a Google-lel végezze a munkáját.

Elemzők szerint az Apple a következő időszakban még több pénzt kérhet, egyes források szerint akár 9 milliárd dollárról is szó lehet – ez azonban egyelőre csak feltételezés, sem a Google sem az Apple nem erősítette meg. Valószínűleg persze nem is fogják, mert üzleti titokról van szó. Az Apple-t mindenesetre nem kell félteni, azt tudjuk, hogy a vállalat mindenkitől beszedi a sápot, a Google-ért pedig azért nem kell aggódni, mert jelen állás szerint bőven van miből kifizetni még ilyen őrült összegeket is.

Egyébként számítani lehet arra, hogy az Apple a jövőben még több pénzt kér majd, mint ahogyan arra is, hogy a Google is elég sokáig hajlandó lesz elmenni annak érdekében, hogy a felületet nehogy valamelyik riválisa (a Microsoft vagy a Yahoo) kapja meg.

Címkék
Hozzászólások