- 2019. május 31., 11:00
Nemcsak a különleges ház volt érdekes az FPS standján, a gyártó hozott jó pár izgalmas tápegységet is.
Hirdetés

Elsőként nézzük a teljesen szabványos méretben érkező, 150×150×86 mm-es a HydroG Pro sorozat új tagját, a HG2-850-et, amely – a típusjelzésből adódóan – maximum 850 wattnyi teljesítmény leadására képes. A tápegység egyik különlegessége a félig passzív működés; a ventilátor csak 50 százalékos terheltség felett kapcsol be. A másik fontos dolog vele kapcsolatban pedig az, hogy a NYÁK és az összes rajta lévő alkatrész speciális víztaszító bevonatot kapott, így a tápegység párás környezetben is garantáltan működőképes. A HG2-850 moduláris verzió, de létezik belőle egy fix kábelezésű típus is: a HGS-750-nek emellett azonban a maximális terhelhetősége is alacsonyabb 100 wattal.

A kisméretű számítógépházakba a gyártó a Dagger Prót ajánlja, amely 125×100×63 mm-es „dobozban” nyújt 650 wattos teljesítményt, legalább 80 százalékos hatékonyságot és moduláris kábelhasználatot – ez a tápegység az ASUS-szal közös fejlesztés, így megkapta az ASUS jóváhagyását a ROG termékekkel való együttműködéshez is.

Ha még ennél is kevesebb a hely, akkor a FlexGuru széria legújabb tagja 81,5×159×40,5 cm-es házban 250 wattos maximális teljesítményt tud leadni. A tápegység két csatlakozóval rendelkezik, ám nem a moduláris felépítés miatt, hanem azért, hogy a kábelek cseréjével többféle eszközhöz is tudjuk használni.

Ha biztonság a fő szempont, akkor az FSP Twins széria 900 wattos tagjára lehet számítani; a táp normál házakba is miden további nélkül beszerelhető, érdekessége pedig az, hogy valójában nem egy, hanem két tápegységet tartalmaz. Mindkettő egymaga képes leadni a 900 wattos teljesítményt; a hangsúly itt a biztonságon, vagyis a redundancián van. Alapesetben mindkét tápegység működik, a terhelésen pedig fele-fele arányban osztoznak – ha viszont bármelyik modul meghibásodik, akkor a még működő biztosítja az áramellátást. A táp állapotát szoftveresen lehet ellenőrizni, a meghibásodásról pedig értesítést kapunk; ilyenkor a hibás modult működés közben lehet cserélni természetesen.

A most bemutatott tápegységeket az FSP néhány héten belül piacra dobja, a hazai árak egyelőre nem ismertek.

Címkék