- 2018. március 9., 13:19
A trükköt sorra másolják le az androidos gyártók, de mire kihozzák az új modelleket, az Apple dobja is a szigetet.
Hirdetés

A koreai ET News értesülései általában jók, éppen ezért érdekes, hogy a lap iparági forrásokra hivatkozva azt állítja: az Apple-nél már belátták, hogy a kijelzőbe belógó szenzorsáv nem menő. A dolog következménye az, hogy az almás vállalat jövőre megjelenő telefonjaiban már nem is lesz ilyen kis szigetecske, vagyis az Apple mindössze két próbálkozást követően dobja a korábban forradalminak gondolt újítást. És csak azért nem egy, mert az idén megjelenő készülékek terveit már nem lehet módosítani. Ez eddig rendben is van, ha valami nem megy, akkor azt nem kell erőltetni. A lap szerint persze az X termékvonalnál az Apple nem szeretne visszatérni a klasszikus, lent és fent „ósdinak” ható, kávát is tartalmazó előlapra, ezért a vállalat mérnökei valószínűleg megoldják valahogy, hogy az érzékelők a kijelző alá kerüljenek. A kamera elhelyezkedése még kérdéses, de vele kapcsolatban akár valamilyen kipattintható megoldás is felmerülhet, mint opció.

A dologban az a vicces, hogy az androidos gyártók éppen most szorgoskodnak azon, hogy lemásolják ezt a belógó részt. Az ASUS a Mobile World Congressen mutatta be a ZenFone 5 termékcsaládot, amelynek két tagja is megkapta a fura szenzorsávot, és szinte biztos, hogy a Huawei következő csúcsmodellje, a P20 is megidézi majd az iPhone X szellemét. Emellett, ha hinni lehet a pletykáknak, akkor az LG és a OnePlus következő csúcsmodelljei is hasonló dizájnnal rendelkeznek majd.

Két eset lehetséges. Az egyik az, hogy az Apple – ha nem is szándékosan – de mindenkit szépen behúzott a csőbe. Nem valószínű ugyanis, hogy az androidos tábor jobban lelkesedne majd az újítás iránt; ez pedig azt jelenti, hogy a belógás gyorsan eltűnhet a zöld robotos készülékekről is. A másik forgatókönyv viszont az, hogy mivel a dolog a Google fantáziáját is megmozgatta, és az Android P már úgy készül, hogy a szenzorsáv két oldalán lévő területet is a legjobban tudja kihasználni, akár az is előfordulhat, hogy ezúttal az Android fogja megmutatni azt, hogyan kellett volna az újítást az Apple-nek bevezetni.

Így vagy úgy, de hamarosan el fog dőlni, hogy a benyúlás csak pillanatnyi szeszély volt, vagy egy olyan trend, amely hosszabb távon is velünk marad.

Címkék
Ez is érdekelhet
2021. augusztus 9., 08:00
2021. január 29., 09:05
2020. november 25., 16:00
2020. október 15., 12:00
Hozzászólások