- 2018. június 4., 13:00
Tavaly a 3D-s arcfelismeréshez szükséges szenzor volt problémás, idén a kijelzővel gyűlik meg a gyártók baja.
Hirdetés

Mivel az Apple sosem kommentálja a kiszivárgó pletykákat, egyelőre csak találgatni lehet, hogy idén szeptemberben milyen telefonokat fog bejelenteni az almás vállalat. Jelen állás szerint ugyanakkor a helyzet úgy fest, hogy az abszolút csúcsmodell mellett lesz egy másik prémium modell is OLED-kijelzővel, és egy „olcsó” verzió LCD-vel. Notch (belógó szenzorsáv) mindhárom telefonnál lesz, és éppen ez az, ami gondot okoz: az Apple-nek nem sikerült megoldania azt, hogy a szenzorsáv mellett az LCD háttérvilágítását adó fény ne szivárogjon.

Az eset érdekessége az, hogy az LG-nek és több más gyártónak is van már olyan készüléke, amely LCD-t és belógó szenzorsávot is használ, különösebb probléma és mellékhatások nélkül. Úgyhogy valószínűleg a gondot nem maga az LCD jelenti, hanem az, hogy az Apple szenzorsávja valamiben más, mint a többieké – akár egy olyan apróság is elég lehet, hogy szélesebbek azok az alkatrészek, amiket az Apple használ, és ez akadályozza a megfelelő takarás kialakítását.

Az viszont biztos, hogy bárki is a ludas, valamit át kell tervezni; ha a kijelzőt, akkor azt, ha a szenzorsáv egy vagy több alkatrészét, akkor azt. Egyik folyamat sem megy egyik napról a másikra, ezért valószínű, hogy az LCD-vel szerelt változat forgalmazását az Apple nem fogja tudni időben megkezdeni. Hogy ez mennyire lesz probléma a vásárlóknak, vagy magának a cégnek, azt még nem tudni; tavaly az eladások nehezen futottak fel, mert sokan vártak arra, hogy meg tudják nézni az iPhoneX-et, mielőtt típust választanak.

Hozzászólások