- 2018. október 10., 11:00
A Google bemutatta a Home Hubot: kijelzőt kapott az új okoshangszóró, de kamera nincs rajta.
Hirdetés

Elég régóta egyértelmű, hogy az okoshangszórók után a következő lépés azt okoskijelző – vagyis egy olyan kütyü, ami pontosan ugyanazt tudja, mint az okoshangszórók, de még kijelzőt is tartalmaz. A Google Home Hub lelke természtesen ezúttal is a vállalat digtális személyi asszisztens szolgáltatása, amellyel ugyanúgy hanggal lehet kommunikálni, mint eddig. A kütyü ebből adódóan nemcsak az okosotthon vezérlésére alkalmas, hanem minden olyan dolgot meg tud csinálni, amire az asszisztens képes. Emellett viszont további extrái is vannak: tud például videót lejátszani (akár tévére küldve is) és csatlakozhat a lakást záró intelligens, kamerával felszerelt megoldásokhoz is.

A Google érdekes módon lehagyta viszont a kamerát, így videotelefonálni nem lehet a készülékkel – a hivatalos álláspont szerint minderre a privát szféra védelmében került sor, mégpedig azért, mert ha nincs kamera, akkor fel sem merül annak a lehetősége, hogy az eszköz olyankor is figyel, amikor nem kéne neki.

A Google készüléke hamarosan a boltokba kerül: első körben az USA-ban, Ausztráliában és az Egyesüly Királyságban lehet majd megvásárolni. Ára 150 dollár lesz.

Címkék
Hozzászólások