- 2018. október 26., 13:06
Jöhet egy olcsóbb Samsung Galaxy S10 és egy teljes kijelzős A9 is. Az összehajtható telefon pedig csúszhat.
Hirdetés

A Samsung az A sorozat frissítését már megkezdte, a Galaxy S10 pedig jó eséllyel februárban, a Mobile World Congress ideje alatt fog bemutatkozni. A pletykák viszont már most megindultak; az információk egy részéhez az alapot ráadásul maga a Samsung szolgáltatta. A kínai piacra szánt A6s és A9s mellett ugyanis a gyártó megmutatta a később érkező A8s-t is; a fotón pedig az látszik, hogy a telefon kijelzője a teljes előlapot elfoglalja. Nem nehéz tehát arra következtetni ebből, hogy a Samsung ennél a telefonnál alkalmazza majd először élesben a kijelző mögé rejtett szenzor technológiát, amely úgy működik, hogy az éppen aktív szenzor feletti területet a mobil – a szabad kilátást segítendő – kikapcsolja. A Samsung Mobile elnöke, DJ Koh korábban többször is utalt arra, hogy a technológiai újdonságok a jövőben nem feltétlenül a csúcsmodellben debütálnak majd!

A Bloomberg eközben pedig arról ír, hogy a Samsung a Galaxy S10 és S10+ mellé behozhat egy olcsóbb modellt is. Ez akár még jó hír is lehetne, azonban sajnos azt vetíti előre, hogy az S10/S10+ páros még drágább lesz (amit a pletykált fejlesztésekkel akár még meg is tud indokolni a Samsung). Azzal kapcsolatban egyelőre még nincsenek részletek, hogy a mobil mitől lesz olcsóbb, de ha tippelni kellene, akkor azt mondanánk, hogy a kevesebb RAM és ROM mellett az olyan újdonságok hiányoznak majd róla, mint a teljes előlapot elfoglaló kijelző és a vele járó, az OLED mögé bújtatott szenzorok – valamint gyengébb lesz a kamera is.

A Bloomberg kitér az összehajtható telefonra is, amelynek elvileg a CES 2019-en kellene érkeznie: a lap szerint a Samsung még mindig nem találta meg a végleges dizájnt, mert nem sikerült eldönteni, hogy a kijelző milyen irányban legyen összehajtható. Ha viszont ez így van, akkor szinte kizárt, hogy Las Vegasba a Samsung egy prototípuson kívül bármit el tudna hozni.

Címkék
Ez is érdekelhet
2021. augusztus 9., 08:00
2021. január 29., 09:05
2020. október 15., 12:00
2020. június 8., 10:00
Hozzászólások