- 2019. január 7., 07:00
Az egyiket a vállalat félig az IFA-n már bemutatta, most itt vannak a fontos részletek is.
Hirdetés

Az Acer két új, játékosoknak szánt notebookot jelentett be, a Predator Triton 900 és 500-as modelleket. A kategóriából adódóan mindkét gép nagy és vastag, de ennyinek bele kell férnie akkor, ha valaki egy olyan játékgépet szeretne magának, amit el tud vinni egyik helyről a másikra. A robusztus felépítés különösen igaz a Triton 900-ra, amely különleges zsanér megoldást kapott: egy olyat, amellyel a kijelzőt nemcsak a notebookoknál megszokott klasszikus helyzetbe tudjuk forgatni, hanem amellyel akár tablet módba is tudjuk használni. A különleges megoldás ellenére a vastagság megáll 2,5 cm alatt.

A masinában nyolcadik generációs Core i7 processzor, 16 GB RAM és 1 TB-os SSD található, a grafikus gyorsítást pedig az NVIDIA legújabb GeForce RTX 2080-as GPU-ja végzi. Erejére szükség is lesz, mert a 17 colos kijelző 4K felbontású – nem mellesleg a G-Syncet is támogatja. A gépet az Acer márciusban tervezi piacra dobni, ára viszont elég borsos lesz! Aki szeretne magának egy Predator Triton 900-at, annak 4000 dollárt, vagyis bőven több mint 1 millió forintot kell félretennie! A gép teljesítményéről egyelőre nem tudunk nyilatkozni, mert az Acer a CES-en kiállítóként nincs jelen, és bár megmutatta nekünk a gépet, ez még az NVIDIA hivatalos bejelentése előtt történt, így a masina bekapcsolására nem volt lehetőség.




Aki inkább spórolna kicsit, annak a Predator Triton 500 ajánlott; ennek a gépnek az ára 1800 dollártól, nagyjából 550 ezer forinttól indul majd. A masina 15,4 colos, normál módon nyitható kijelzővel érkezik, processzora szintén nyolcadik generációs Core i processzor. A RAM 16 GB-os, az SSD-re pedig 512 GB adat fér – a grafikus gyorsítás feladata ebben a gépben pedig az NVIDIA RTX 2060-asra hárul. Ez a típus egy hónappal a Triton 900 előtt érkezik majd.


Címkék