- 2018. március 23., 10:00
A Digitimes szerint az Apple sokat faragott a költségeken, és ez akár a telefon árában is meglátszódhat.

Persze a dolgot érdemes azért fenntartásokkal kezelni, elvégre az Apple-ről van szó, vagyis arról a vállalatról, amely a költségcsökkentéssel elérhető árelőnyt nem szívesen adja tovább a vásárlói számára, inkább a profitját növeli ilyen módon is. De a remény hal meg utoljára, szokták mondani…

A lényeg mindenesetre az, hogy az Apple belső források szerint elég sokat faraghat le a következő iPhone X gyártási költségeiből; az első modell a becslések szerint 400-415 dollárért készül (vigyázat, ez csak a gyártáshoz kapcsolód költségeket jelenti, a fejlesztés, marketing, stb. nincs benne!). Az Apple malmára hajtja a vizet, hogy a komponensek árai elég sokat estek, ugyanakkor a dollár jelenleg éppen gyengül, ami némileg ellensúlyozhatja az árcsökkenést. Elemzők szerint az iPhone X-ben a kijelző egymaga teszi ki az ár negyedét, ami abból a szempontból mindenképpen jó hír, hogy az OLED-panelek gyártási költsége folyamatosan és elég nagy mértékben csökken. A teljes gyártási költség 10 százalékkal is alacsonyabb lehet.

Az iPhone X ára tavaly 999 dollárról indult, kérdés, hogy az Apple ezt fogja-e érdemben csökkenteni. Ha a termékpolitikából indulunk ki, akkor mi azt mondjuk, hogy nem, mert az iPhone X-re így is volt fizetőképes kereslet; az X termékvonal lényege pedig éppen az, hogy minden szempontból prémium minőséget nyújt, így prémium árat is lehet érte kérni. Meglátjuk!

Hozzászólások