- 2019. március 27., 12:00
Az Apple újabb szolgáltatást vezet be, „saját” bankkártyával jelentkezik a piacon.
Hirdetés

A vállalat nem új szereplő a pénzügyi területen, hiszen az Apple Pay révén számos országban lehetőség van arra, hogy a telefont használjuk bankkártya helyett. Magyarország nem ilyen egyelőre, de természetesen a szolgáltatás a világ nagyobb piacain rendkívül sikeresnek mondható: a lebonyolított tranzakciók száma már 10 milliárd felett jár. Az Apple azt ígéri egyébként, hogy az év végére 40 országban lesz elérhető a szolgáltatás, így némi remény van arra is, hogy Magyarország is bekerül végre a körforgásba.

Az Apple Pay mellé most pedig érkezik a cég „saját” bankkártyája. Az Apple Card egy pénzvisszatérítést kínáló kártya, amely Apple termékek vásárlása esetén 3, Apple Pay-en keresztül történő fizetés esetén 2, egyébként pedig 1 százalék pénzvisszatérítést ad, összeghatár nélkül. A konstrukcióból nagyon jól látszik, hogy a kártya elsődleges célja az, hogy a felhasználókat még jobban magához láncolja az Apple, hiszen a 2 százalékos pénzvisszatérítés csak akkor jár, ha a kártyát iPhone-on keresztül használja tulajdonosa.

A kártya mellé néhány extra szolgáltatás is jár, így a platform automatikusan rendszerezi például a kiadásokat kategóriánként, hogy átláthatóbb legyen, ki mire költi el a pénzét. Emellett az Apple nagy hangsúlyt helyez a biztonságra is, így a kártya használatához TouchID vagy FaceID azonosítás kell majd, magán a kártyán pedig semmilyen olyan adat nem lesz, amivel vissza lehet élni – név kártyaszám, CCV kód és aláírás sem. A kártya egyébként egy MasterCard hitelkártya lesz, és a Goldman Sachs bocsátja majd ki. A kártya várhatóan nyártól lesz elérhető.

Ez is érdekelhet
2023. november 3., 08:00
2021. január 29., 09:05
2020. október 15., 12:00