- 2018. október 31., 09:00
Új dizájn, új hardver, új iOS – és persze az eddiginél is magasabb árcédula jellemzi az Apple új táblagépét.
Hirdetés

Az Apple a várakozásoknak megfelelően frissítette az iPad prót. A gép stílusban úgy hozza az Apple-től megszokott, letisztult dizájnt, hogy közben újat is tud mutatni: kávája minden oldalon sokkal vékonyabb lett. Ehhez persze az is kellett, hogy a kütyükről eltűnjön a Home gomb, a navigációhoz gesztusokat lehet mostantól használni. Az Apple kétféleképpen is kihasználta a káva méretének csökkentéséből adódó lehetőséget: a kisebb modellnél a készülékház méretének megtartásával a kijelző 10,5 colról 11 colra hízott, a nagyobb változatnál pedig maradt a 12,9 colos kijelző méret, viszont kisebb lett maga a táblagép.

A hardver alapvetően az iPhone-ok hardverére építkezik: A12X Bionic rendszerchip és FaceID is működik a táblagépekben. A GPU hétmagos, és az Apple azt állítja róla, hogy olyan teljesítményre képes, mint az Xbox One S hardvere. A belső tárhely maximális mérete 1 TB-ra nőtt.

Az Apple víziójában ez a két tablet elsősorban nem a többi táblagép vetélytársa, hanem olyan munkára is alkalmas eszköz, amely inkább a notebookokkal versenyzik. Ennek köszönhető, hogy Lighning helyett USB-C csatlakozó került rá. A tabletekhez nem jár, de külön természetesen megvásárolható hozzá az Apple Pencil valamint a Smart Keyboard Folio is; előbbi egy stylus, utóbbi pedig egy tokként is funkcionáló billentyűzet. Az Apple a tabletek akkumulátorának kapacitását nem közölte, de mindkét modellnél 10 órás üzemidőt ígér.

A 11 colos iPad Pro ára 310 ezer forinttól indul, a 12,9 colos verzióért pedig legkevesebb 380 ezer forintot kell majd fizetni.

Címkék