- 2019. május 27., 10:00
A Siemens, a Bosch és az SAP is vizsgálja, hogy merre tovább a Huaweijel.
Hirdetés

Miután az USA gyakorlatilag megtiltotta a hazai vállalatok számára a Huaweijel való üzletkötést, a kínai telefongyártó körül folyamatosan fogy el a levegő. Először az Android, aztán a rendszerchipek is mentek a levesbe – és bár a tilalmat 90 napra részlegesen felfüggesztették, egyelőre semmi garancia nincs arra vonatkozóan, hogy az amerikai-kínai helyzet, és vele a Huawei helyzete három hónapon belül megoldódjon. Habár a Huawei vezetése még mindig kitart amellett az álláspont mellett, hogy a jelenlegi helyzet csak a növekedés mértékét fogja csökkenteni, egyre több jel mutat arra is, hogy a vállalat körül rövid távon elfogyhat az összes levegő. A hazai piac persze megmaradhat, de a nemzetközi helyzet egyelőre nem túl biztató. Most ugyanis német nagyvállalatok jelentették be, hogy vizsgálják: van-e értelme a továbbiakban is együttműködni a Huaweijel.

A Siemens, a Bosch és az SAP a szankciók hatása miatt aggódnak, nem szeretnének ugyanis később amiatt kellemetlen helyzetbe kerülni, hogy a szerződéseket a tilalom miatt nem lehet teljesíteni. Konkrétumok egyelőre persze nincsenek, azonban az biztos, hogy amennyiben a német vállalatok az együttműködést megszakítása mellett döntenek, akkor az megint egy komoly érvágás lehet a Huawei számára.

Az IDC adatai szerint a Huawei az első negyedévben éves szinten 50 százalékkal tudta növelni eladásait, azonban a jelen helyzetben a második negyedéves adat lesz igazán érdekes – ebből kiderül, hogy a globális piac várható lenullázódása és a felhasználók bizalomvesztése mekkora kiesést okozhat középtávon.

Ez is érdekelhet
2021. augusztus 9., 08:00
2021. január 29., 09:05
2020. november 25., 16:00
2020. október 15., 12:00
Hozzászólások